Ξέρω πως χορεύεις καλά

Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα γιατί δεν γράφω για πολλά από όσα ακούω. Γιατί όχι Nightrage για παράδειγμα. Με τους Νάιτρέητζ τα πράγματα είναι τόσο γραμμικά και άψογα για αυτό που κάνουν· πάντα με μικρές διαφορές γιατί η εξέλιξή τους ήταν ειλικρινής, ουχί trendhopping, είναι κατόρθωμα να συμπληρώσεις τους εκατόν σαράντα χαρακτήρες ενός τουίτ για αυτούς, πόσο μάλλον άρθρο. Μπορείς πάντα σαν άλλος Χρήστος Σωτηρακόπουλος να περιγράφεις ό,τι συμβαίνει στον δίσκο αλλά για ποιον λόγο; Στον εικοστό πρώτο αιώνα ζούμε, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ακούσει όποια στιγμή θέλει πριν αγοράσει δίσκο, εισιτήριο ή μπλουζάκι· ας το κάνουν άλλοι. Για τα συγκροτήματα που σε ενδιαφέρουν, πρωτίστως μοιράζεσαι τη μουσική τους. Για τις παρυφές τους ενδιαφέροντός σου όμως… στις παρυφές γκρεμίζονται είδωλα, γελοιοποιούνται δόγματα, ανακαλύπτονται νέοι δρόμοι, ανακαλύπτονται αδιέξοδα!

Τα πρώτα βίντεα των Amaranthe από το (2013) The Nexus με έκαναν να πιστεύω πως «σοβάρεψαν», μείωσαν το όποιο πάουερ μέταλ και περιόρισαν τον κάφρο· τους είχα υποτιμήσει τόσο ώστε να πιστεύω πως απώλεσαν τα ατού τους. Το τελευταίο βιντεοσίνγκλ αποδεικνύει το αντίθετο, όσο και το ότι αντικατέστησαν τον κάφρο με άλλον κάφρο όταν αυτός έφυγε πριν ένα μήνα (το να κραυγάζεις my electroheart! θέλει συγκεκριμένη κοσμοθεωρία)·  στο Invincible διδάσκουν καλή Γιουροβίζιον (η κακή ήταν οι Στρατοβάριους) και δίνουν μια εικόνα για το τι θέλανε μέλη των Ιν Φλέημς να πετύχουν αλλά το σημείο αφετηρίας τους ποτέ δεν τους επέτρεπε· ό,τι ακούγεται έχει περισσότερη σχέση πια με τους Ace of Base και τους Sash! παρά με το In Flames ντέμο του ’93, άλλη τόση έχουν όμως και οι σημερινοί Ιν Φλέημς.

Σίγουρα μερικά όμορφα τραγούδια στον δίσκο. Όταν οι Άμαρανθ έκαναν αίσθηση πρότεινα να σταματήσει κάποιος τον τότε δεύτερο κιθαρίστα των Νάιτρέητζ και να τον συγχαρεί για την και-καλά-δεύτερη μπάντα του, τους Άμαρανθ. Δεν πρόλαβα καν να κάνω το αστείο «ας τον συγχαρείτε σήμερα για το δεύτερο σχήμα του, τους Νάιτρέητζ», όσοι από τους Άμαρανθ δεν είχαν τη δικαιοδοσία να παγώσουν τα άλλα σχήματά τους, έφυγαν από αυτά. Με τον Olof Mörck αφοσιωμένο στους Άμαρανθ και με τον παλαιό αρχηγό των Ιν Φλέημς σε χαλαρή συνεργασία με τον Μάριο Ηλιόπουλο των Νάιτρέητζ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μια καλύτερη κατάληξη για όλους εκεί στη Σουηδία· εξαιρούνται οι σημερινοί Ιν Φλέημς, των οποίων το όνομα παίζει τόσο χαμηλά πια που στη μαρκίζα δεν χωράει ούτε το λογότυπο. Μέχρι την επόμενη μπόμπα των Νάιτρέητζ λοιπόν you can always shake your booty.

«Great Band. I mean, a lot is ridiculous but i really like this candy-coated metal-core american idol space-ship music. seriously. GREAT LIVE.»
Advertisements

One response to “Ξέρω πως χορεύεις καλά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s