Ανέρθ δεν ερθ

UnearthΔύο σχήματα με ταυτόχρονη πορεία και κοινά χαρακτηριστικά κανονίζεται να επισκεφθούν τη χώρα μας τον ίδιο μήνα. Η εμφάνιση των Ανέρθ ακυρώνεται λόγω χαμηλής προπώλησης, ενώ εκείνη των Πάρκγουέυ Ντράιβ μεταπηδά λόγω υψηλής προπώλησης από το Κύτταρο στο Γκαγκάριν. Θυμάμαι αρκετές περιπτώσεις όπου η συναυλία πραγματοποιούταν με λίγο κόσμο από κάτω, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση προέκυψε ακραία:

«Βασικά δίκιο είχαν γιατί εγώ σήμερα πήγα tickethouse και είχα νούμερο 0005»
«….Πολύ σωστά….μόνο 5 εισιτήρια….!!!!» –Hardtimes

Όσο και να σου αρέσουν/μου αρέσουν, οι Ανέρθ τείνουν να γίνουν οι Άνβιλ αυτής της γενιάς αμερικανικών σχημάτων, όταν οι Αυστραλοί Πάρκγουευ δημοσίευσαν πριν λίγο καιρό το δεύτερο ντοκιμαντέρ μιας πορείας δέκα χρόνων και έχουν λεφτά κάτι τέτοια. Μιλάμε για την ίδια σκηνή και για τα δύο διασημότερα σχήματά της που δεν καθιέρωσαν ποτέ μελωδικά φωνητικά. Έχουμε όμως να κάνουμε με guitar shredders (Ανέρθ) και punk rockers (Πάρκγουέυ)· το να θες να κουβαλήσεις τους Τέσταμεντ στο μέταλκορ δεν φαίνεται να εξελίσσεται τόσο καλά ή, για να είμαστε δίκαιοι, είναι κάτι που κάνεις εσύ και άλλοι εκατό. Το να έχεις μεγαλώσει όμως σε παραλίες με Μπαντ Ρηλίτζιον και να ανακαλύπτεις το μέταλ κατόπιν θα σου δώσει μια ιδιαιτερότητα, καλή ή κακή.

«Living the Dream!» –Ανέρθ

Από την άλλη είναι και τα κορίτσια στη μέση, με το Μπελούγκα να επιβεβαιώνει πως το ποσοστό αυτών που θέλουν να δουν Αυστραλούς σέρφερς επί σκηνής είναι μεγαλύτερο από αυτό που θέλει να δει δεξιοτεχνία στο μουσικού όργανο (duh)· δεν τις αδικώ, μου αρέσουν π.χ. λίγα τραγούδια των Άμαρανθ, από τη συναυλία τους όμως θα περνούσα και για τη σκηνική παρουσία. Παραβλέποντας την όποια μουσική ανωτερότητα ιδιαιτερότητα  των Πάρκγουέυ λοιπόν, μπορείς να οδηγηθείς και σε κάτι ακόμη: όταν Γερμανοί μεταλκοράδες έστελναν τους κιθαρίστες του για μαθήματα φωνητικής, οι Ανέρθ βελτιώνονταν σαν οργανοπαίκτες και οι Πάρκγουέυ βελτιώνονταν στο σανίδι. Οι δεύτεροι πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα το 20102008 όπως ενημέρωσε σχολιαστής, με κόσμο να μαθαίνει το συγκρότημα από τα καλά λόγια όσων παρευρέθηκαν. Αμερικανοί συνοδοιπόροι των Ανέρθ παρά ταύτα έπαιζαν πρώτη φορά στο Αν το 2004, πριν καν τα μεγάλα συμβόλαια και η φετινή εμφάνιση των Ανέρθ θα ήταν μόλις ..η πρώτη.

Το όνομα τους έχει τυπωθεί στην Ελλάδα πολύ περισσότερο από αυτό των Πάρκγουέυ, μπορεί κάλλιστα να βρήκαν και το δρόμο για τη δισκοθήκη σου, αλλά για οπουδήποτε αλλού άργησαν. Κάποιος κόσμος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για μια ζωντανή εμφάνισή τους, για αυτό και πρέπει να συζητηθεί αν σε αυτή τη μεταβατική περίοδο μπορεί η Αθήνα να στηρίξει δύο συναυλίες που απευθύνονται στο ίδιο κοινό, τον ίδιο μήνα.

φωτογραφία προμετωπίδας από vazzz
Advertisements

2 responses to “Ανέρθ δεν ερθ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s