Our former nation manager sucked big time

Με εικοσιτρείς ψήφους έναντι εικοσιδύο η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε χθες την γενοκτονία των Αρμενίων. More bounce for Serj and the boys. Η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική για την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς το ζήτημα πρέπει να τεθεί για ψήφιση και στην ολομέλεια της βουλής, παρ’ όλα αυτά η Τουρκία ανακάλεσε ήδη τον πρεσβευτή της στην Άγκυρα. Οι Σύστεμ οφ α Ντάουν ποτέ δεν αποδέχτηκαν τον τίτλο του πολιτικού σχήματος, αλλά δεν έπειθαν και κανέναν. Έχοντας αρνηθεί να εμφανισθούν επί τουρκικού εδάφους όταν άνοιγαν για άλλους και έχοντας διασχίσει την χώρα μόνο από αέρος όταν άνοιγαν άλλοι γι’ αυτούς, έκαναν αρκετούς να περιμένουν την (καλλιτεχνική) αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Δεν ακούστηκαν, και δίκαια εάν κρίνω από το τουρκικό μάθκορ που ακούω αυτή την στιγμή και οι στίχοι του περιγράφουν τα κάπως υπερβολικά τους αντίποινα.

Οι διασπορές ανεξαρτήτως εθνικότητος παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά από τους εντόπιους και κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται η ξεκάθαρη θέση των Σύστεμ και της Ντιαμάντα Γκαλάς αλλά όχι και των Ρόττινγκ Κράιστ. Θα μπορούσες βεβαίως να ισχυρισθείς πως οι πρώτοι κινούνται εκ του ασφαλούς, ενώ όταν δίνεται συνήθως βήμα στον εγχώριο κάποιοι περιμένουν ανυπόμονα για να κρεμάσουν τις ταμπέλες τους. Ανεξάρτητα από τα μεγέθη ποιος έχει άραγε μεγαλύτερο αντίκτυπο; Ο απαιτητικός ή ο παραστατικός;

Advertisements

4 responses to “Our former nation manager sucked big time

 • engineno9

  Καλησπέρα,

  θα σταθώ το link που παραθέτεις (www.anti-soad.gr). Δεν γνωρίζω κατά πόσο πρόκειται για ιδιωτική προσπάθεια ή αν προέρχεται από το επίσημο τουρκικό κράτος αλλά είναι τρομερά ενδιαφέρον το πώς χρησιμοποιούνται κάποιοι rock ‘n roll κώδικες για να περάσει η τουρκική γραμμή σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων (όροι όπως mathcore, thrash metal, myspace κτλ) καθώς και το πώς όλα καλύπτονται κάτω από έναν φιλειρηνικό μανδύα (Peace at home, peace in the world). Και αν όλα αυτά προέρχονται από το επίσημο κράτος (έστω και έμμεσα) δεν έχουμε παρά να εντυπωσιαστούμε από τους γείτονες . Από την άλλη βέβαια όταν έχεις να αντιπαρατεθείς στο rock ‘n roll πεδίο με ένα γκρούπ της εμβέλειας (εμπορικά) των S.O.A.D. σίγουρα χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα blog και ένα myspace site…
  Μιλάμε λοιπόν για διπλωματία στο metal επίπεδο; Κάποιοι «γείτονες» το παλεύουν εδώ και αρκετό καιρό (http://www.myspace.com/baltak) και αρκεί να δεί κάποιος τις ολοσέλιδες διαφημίσεις περί Macedonian Black Metal στο Τerrorizer κάθε μήνα για να πειστεί…

  • Θάνους

   Πιστεύω πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Θα αδικούσα την επίσημη τουρκική πλευρά εάν δεν την είχα ικανή για κάτι καλύτερο και συγκαλυμμένο. H θεματολογία αυτών των τραγουδιών πάντως δεν είναι αντιπροσωπευτική των σχημάτων, στα υπόλοιπα διαπραγματεύονται θέματα όπως η …νανοτεχνολογία.

   Την περίπτωση του Baltak την έχω ακουστά καθώς μακεδονίζεται τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Αυτό όμως που μεταφέρεις είναι νέα πληροφορία. Ο άνθρωπας έχει να κυκλοφορήσει κάτι από το 2004· σε τι αναφέρεται η διαφήμιση, στο κατάλογο του σχήματος; Έχω χρόνια να διαβάσω Terrorizer και νομίζω πως θυμάμαι κάποια σχετική καταχώρηση σε μια γωνίτσα, κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζεις βέβαια. Ολοσέλιδη, συνεχόμενη παρουσία φανερώνει βοήθεια από (παρα)κρατικούς. Πολύ πιθανόν να μην εμπλέκεται καν απευθείας σε αυτό ο Baltak. Παιδί της διασποράς και αυτός, πράγμα που έρχεται να στηρίξει τα παραπάνω. Την περίοδο της έντονης δραστηριοποίησης του βρίσκονταν και τα αδέρφια Eskarth και Vorskaath (Agatus, Zemial) στην Αυστραλία και φαντάζομαι πως όλο και κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία θα έχουν να διηγηθούν.

 • engineno9

  Kαλησπέρα,

  αναφέρομαι στις μηνιαίες ολοσέλιδες διαφημίσεις της εταιρίας που ανήκει στον Baltak (Battlegod productions). H εν λόγω εταιρία έχει παρουσιαστεί πριν από κάποιους μήνες και σε ξεχωριστό άρθρο του Terrorizer (στην αντίστοιχη μόνιμη στήλη του περιδικού)….

  Παραθέτω το Link:

  http://www.myspace.com/battlegodproductions

  και ένα link της διαφήμισης :

  • Θάνους

   Ώστε χρηματοδοτούσε ο ίδιος τις δουλειές του… Εδώ κάτι που εξηγεί εν μέρει και τις διαφημίσεις στο Terrorizer (εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της Battlegod). Ο τρόπος που γκρινιάζει έχει άρωμα παλαιάς ελληνικής σκηνής. Επίσης τα εξώφυλλα του είναι λίγο τσίου: Ο Μέγας Αλέξανδρος στο πιο μπρουτάλ, με λουλουδάκι στον ήλιο της Βεργίνας, και στο δεύτερο λάβαρο ο δικέφαλος αετός; Δεν μου φαίνεται περίεργο που δηλώνει στρεσαρισμένος. Η απογοήτευση του για την σκηνή της Αυστραλίας συμπίπτει με την ανακοίνωση της εκεί περιοδείας των Rotting Christ …χαχα.

   Διάβασα και το άρθρο του Terrorizer (εννοείται πως το έχει αναρτήσει). Εντάξει ο τύπος είναι ανέκδοτο, κάθεται και δίνει kudos σε αυτά που γράφει με το άλλο του profile.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s