Συμμετοχή του Τζίμη Πανούση στον νέο δίσκο των Varathron;

…Not really. Ένα από τα οφέλη του Διαδικτύου είναι φυσικά και η δυνατότητα να παρουσιάσεις πρώιμες εκδόσεις της μουσικής σου. Με τον τρόπο αυτό (και λαμβάνοντας υπ’ όψιν μέρος της κριτικής) μπορείς να παραδώσεις έπειτα στην Ιστορία ένα έργο δίχως τα ψεγάδια εκείνα που η ζαλάδα του studio δεν σε άφησε να διακρίνεις. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των αγαπητών Varathron, οι οποίοι διοχέτευσαν μια πρώιμη εκδοχή του (02.) Legend Of Demusar στο Youtube. Ένας χρήστης ακούγοντας την απαγγελία του κομματιού ευλόγως αναρωτήθηκε εάν είχε τρυπώσει στο studio ο Πανούσης. Ένα μεγάλο εύγε λοιπόν στο συγκρότημα που σεβάστηκε την άποψη των περισσοτέρων και αντικατέστησε την απαγγελία. Μπορεί η σύνθεση να απαλλάχτηκε από το ψεγάδι, η αυθεντική όμως εκδοχή διασώζεται από καθίκια σαν και του λόγου μου. Μια συνολική παρουσίαση του δίσκου από μεριάς μου επιβάλλεται από την ποιότητα του υλικού. Μέχρι όμως να ολοκληρώσω τις προαπαιτούμενες ακροάσεις, σκέφτομαι να φτιάξω ένα mashup του αρχικού Legend Of Demusar με το Nightmare των Rotting Christ. Ξέρω, καθίκι. Η μαγεία ξεκινά στα 4:35.

Like This!

Advertisements

8 responses to “Συμμετοχή του Τζίμη Πανούση στον νέο δίσκο των Varathron;

 • engineno9

  Καλημέρα,

  θεωρώ το His majesty at the swamp ένα από τα αριστουργήματα το ελληνικού Black metal. Όμως μου «κάθεται» λιγάκι στον λαιμό το ότι ο νέος τους δίσκος κυκλοφορεί από μια ξεκάθαρα NS εταιρία. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν έχω καταφέρει ποτέ να χωνέψω και τους Naer Mataron και ας διαψεύδουν τις όποιες σχέσεις τους με Νεοναζισμό (όποιος ρίξει μια ματιά στο Myspace profile του Καιάδα θα δεί, μεταξύ άλλων, στις προσωπικότητες που θαυμάζει να αναφέρεται το όνομα του Léon Degrelle…)

  http://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9on_Degrelle

  • Θάνους

   Δεν είχα ιδέα ποιος το κυκλοφορεί. Επισκέφθηκα την σελίδα της εταιρίας και εάν συμπέρανα κάτι από εκεί, είναι πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν και με N.S. σχήματα· δηλαδή διαφωνώ στο ξεκάθαρα. Η Die Todesrune Records έχει κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα αυτά που σε σχετική ερώτηση θα της επιτρέψουν να απαντήσει πως την ενδιαφέρει η ιστορική πλευρά του θέματος κ.τ.λ. (βλέπε και Lemmy). Ίσως δηλαδή αντί για φασίστες να έχουμε να κάνουμε με ξετσίπωτους black metal εμποράκους.

   Για τους Naer Mataron μην άγχεσαι δεν χάνεις κάτι το ιδιαίτερο· στου Καιάδα τη σελίδα δεν έχω πρόσβαση και ούτε με ενδιαφέρει να αποκτήσω, άρα για την πληροφορία επαφίεμαι στον πατριωτισμό σου :P. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζω μια ζωή με δυσπιστία κάποιους ανθρώπους για λαδιές του παρελθόντος, αλλά γενικότερα θα συμφωνήσω πως τις περισσότερες των φορών θέλει ο φασιστάκος να κρυφτεί και το banner δεν τον αφήνει.

   Δεν με ενοχλεί η κυκλοφορία του νέου Varathron από την Die Todesrune, γιατί με το παραπάνω σκεπτικό (και αποδεχόμενος τα όσα μου μεταφέρεις) οι Naer Mataron βρίσκονται στην ίδια εταιρία με τους Rotting Christ, άρα οι Rotting Christ είναι κρυφο-φασίστες. Δεν είμαι ευκολόπιστος Έντζιν, απλώς κάνω ό,τι μπορώ για να μην καταλήξω σαν αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι. Ας λάβουμε υπ’ όψιν και μια ενδεχόμενη δυσκολία των Varathron να βρουν κατάλληλη εταιρία. Μειώνει η συνεργασία αυτή το συγκρότημα στα μάτια μου; Ναι. Αλλά φασίστες δεν τους λέω.

   Παραθέτω την περίπτωση των Virus με την ελληνική Zyklon-B Productions:
   http://www.metalunderground.com/news/details.cfm?newsid=46120

   Η συγκεκριμένη ανάρτηση σβήστηκε τελικά από την σελίδα των Νορβηγών και ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τον λόγο. Η απόφαση εδώ ανήκει εξ ολοκλήρου στη Season Of Mist, δεν νομίζω όμως πως τους προσέλκυσε το όνομα Zyklon-B. Έπραξαν σαν έμποροι, γιατί έμποροι είναι· και εάν δεν ήταν, οι Varathron θα ανήκαν στη Season Of Mist και οι Naer Mataron πολύ πιθανόν στη Die Todesrune.

 • engineno9

  Για την περίπτωση των Varathron Θα συμφωνήσω μαζί σου. Προφανώς η αδυναμία στο να βρούν μια πιο καλή εταιρία τους ανάγκασε να στραφούν στην Die Todesrune (η οποία είναι καταφανώς NS και δεν νομίζω ότι κρατά κανενός είδους πρόσχημα με συγκροτήματα όπως οι Antisemitex ή οι Spear of Longinus στον κατάλογό της και με αναφορές όπως Nazi Occult Metal κτλ). Ούτως ή άλλως οι ανέκαθεν Lovecraftικοί τους στίχοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για εικασίες… Αναφορικά με τους Naer Mataron τώρα, ένας από τους λόγους που το προφίλ του Καιάδα δεν έιναι πλέον «ανοιχτό» είναι λόγω του αρκετά μή politically correct περιεχομένου του, το οποίο προφανώς δεν συνάδει με την όποια προσπάθειά τους για μεγαλύτερες πωλήσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις διασυνδέσεις του ελληνικού Black Metal χώρου με NS καταστάσεις (από παλιές αμαρτίες όπως η συμμετοχή του M.W.Daoloth των Necromantia στο πρώτο LP των Iron Youth την οποία αν και δεν αρνείται προσπαθεί να υποβαθμίσει στο επίπεδο της απλής φιλικής συνεργασίας μέχρι τις ιστορίες για την ακτιβιστική παρουσία συγκεκριμένων «μουσικών» σε ενέργειες της Χ.Α.). Τέλος πάντων η όλη συζήτηση γίνεται μόνο σε φιλολογικό επίπεδο μιας και το τί επιλέγει να ακούσει κανένας βασίζεται στο γενικότερο αισθητικό πλαίσιο με το οποίο αντιμετωπίζει την μουσική (νότες, στίχοι, artwork). Καλό βράδυ

 • Psaras

  Νομίζετε δλδ οτι οι varathron θα δυσκολεύτικαν να βρούνε εταιρεία? Νομίζω πως το κόστος κοπής ενός cd δεν είναι καθόλου υψηλό για μια μεγάλη εταιρεία που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί το ιστορικό όνομα των Varathron και κατ επέκταση το 90s greek black metal… Πιστεύω πως η νοοτροπία της μπάντας και η προσκόληση της στους underground κύκλους ήταν ο λόγος για την εν λόγω κυκλοφορία απο την Die Todesrune… Όσο για το εαν είναι NS οι Varathron προφανώς ΜΟΝΟ ένας ανίδεος θα μπορούσε να κάνει τέτοιες ικασίες! Ή τουλάχιστον ένας πιτσιρικάς…. Έχουμε μπερδέψει τις βούρτσες με τις π*****ς νομίζω… Αλλά λογικό… οι περισσότεροι που έχουνε τέτοιες ιδέες ακούνε ELYSION… Τι να καταλάβουνε ύστερα απο black metal!

  Καλές σκέψεις
  Ψαράς

  • Θάνους

   Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα underground, όταν η προηγούμενη εταιρία τους κυκλοφορούσε δουλειές μελών των Twisted Sister, Savatage κ.τ.λ. Παράλληλα, το όνομα Varathron βρισκόταν στην ίδια εταιρία με την τραγουδίστρια των Trail Of Tears, μάλλον ο Στέφανος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει και με τους Elysion. Οι μεγάλες εταιρίες εν έτει 2010 δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από συγκροτήματα που δεν περιοδεύουν, πόσο μάλλον όταν αυτά προέρχονται από μια μέτρια κυκλοφορία (Crowsreign, 2004). Συζήτηση γίνεται για τον λόγο που προτιμήθηκε η εν λόγω εταιρία, όταν υπάρχουν ακόμη και ελληνικές του ίδιου βεληνεκούς. H απλώς έχουμε υποτιμήσει τις δυνατότητες της Die Todesrune, πράγμα που δεν πιστεύω να έχει συμβεί.

   Όσον αφορά τους Elysion, η αναφορά σου μου έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για μεγάλη υπόθεση. Επισκέφθηκα την σελίδα τους· εντάξει θέλουν κάποια χρόνια ακόμη για Eurovision.

 • Psaras

  Μη ξεχνάς οτι η Black Lotus ήταν εταιρεία του Magus… Φαντάζομαι λοιπόν πως μια τέτοια συνεργασία μπορεί να είχε γίνει λόγω αυτής της «φιλικής» σχέσης… Το ερώτημα για μένα όμως είναι άλλο. Πόσο μεγάλα «καρύδια» μπορεί να έχει ο Necroabyssious που συνεχίζει να κάνει, αυτό που κάνει, για τόσα χρόνια! Και δεν θέλω συγκρίσεις με Necromayhem γιατί σε αυτή τη περίπτωση ρέει άφθονο το παραδάκι! Θα συνέχιζε άραγε ο Necromayhem εάν οι Christ δεν πουλούσαν; Τι είδους μουσική θα έγραφε ο Euronymous εαν ζούσε; Γιατί ζεί ακομη ο Glen Benton; και άλλες «φιλοσοφικές» ερωτήσεις σφηροκοπούν με μάνια το «άγονο» απο τις εικασίες σας, μυαλό μου..

  ELYSION 12 POINTS!

  Καλές βλέψεις
  Ψαράς

 • Album: Varathron – Stygian Forces of Scorn « Fashionism

  […] έλαβαν υπ’ όψιν την όποια κριτική, ανεξάρτητα από το που προερχόταν. Και ο δίσκος συνεχίζει να μην μου δίνει […]

 • Varathron | Stygian Forces of Scorn | Crack Hitler

  […] έλαβαν υπ’ όψιν την όποια κριτική, ανεξάρτητα από το πουπροερχόταν. Και ο δίσκος συνεχίζει να μην μου δίνει […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s