Μετάλλικα: Η διαφορά τους από το N.W.O.B.H.M. σε εικόνα

Όχι και τόσο μεγάλη, σωστά; Η σκηνή αυτή συνεχίζει να εμπνέει μέχρι και σήμερα.

«Δώστε βάση σε αυτό που θα πω, το σχήμα αυτό τό ‘χει και είναι έτοιμο για μια πορεία προς τα ουράνια

Οι Σέβυ (Chevy) ήταν ένα μετριότατο σχήμα με έδρα το Κόβεντρυ. Από τους συντηρητικούς της τότε σκηνής και με έκδηλη αγάπη για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένας συνδυασμός δηλαδή που δεν σκοτώνει. Από τον μοναδικό τους δίσκο μόνο δύο κομμάτια ξεχωρίζουν (κάποιος έχει χρησιμοποιήσει ένα από αυτά για ένα αφιέρωμα στο χωριό του). Έτσι μπορεί να μην έχεις και τόσες προοπτικές, συμμετέχεις όμως στο δεύτερο μέρος της ιστορικής συλλογής Metal For Muthas. Χάρη σε αυτό είναι βέβαιο πως ο Λαρς Ούλριχ γνωρίζει το συγκεκριμένο εξώφυλλο, ίσως και να το έχει στην απαρχαιωμένη του δισκοθήκη (ο Λαρς χρησιμοποιεί πια mp3). Το πολυπληθές νέο κύμα του βρετανικού χέβι μέταλ αποτέλεσε εξ αρχής μια πρώτης τάξεως πηγή για ξάφρισμα στίχων, τίτλων και εξωφύλλων  (ειδικά για μουσικούς οι οποίοι δεν είχαν την αγγλική για μητρική τους γλώσσα). Πέντε χρόνια μετά ο Σχμίερ θα αναρωτιέται πως γίνεται ένα συγκρότημα από το Λος Άντζελες να έχει τους ίδιους τίτλους κομματιών με το συγκρότημά του.

Οι Σέβυ διέλυσαν έπειτα από μια μικρή περιοδεία με τους Χώκγουιντ . Απομεινάρια τους έκαναν άλλη μια προσπάθεια με ακόμη πιο εμπορικό ήχο, έτσι ο μπασίστας τους σήμερα ζει παίζοντας μουσική σε γάμους και δεξιώσεις στη Γερμανία.

Οι μεγάλες κουβέντες ανήκουν στον Πωλ Σούτερ, συντάκτη του περιοδικού Sounds. Η συνέχεια της συνέντευξης του Λαρς: once a thief, always a thief /thrash is a difficult word / …and this is why my drumming will suck big time twenty years from now.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s